Stäng
januari 7, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Susanna Gideonsson är ordförande i Handels, ett av de förbund som växer. Det kan innebära mer inflytande för löntagarna, och för den breda vänstern. Foto: Per Larsson / TT

En god vänsternyhet i början på det nya året

Det är verkligen inte så ofta man får fira vänsterframgångar nuförtiden. Så att inledna det nya året med ett bra besked känns därför extra viktigt.

Det handlar om att facken faktiskt får fler medlemmar.

För första gången på 20 år bryter LO trenden med fallande medlemsantal. Bland de som växer hittar vi inte minst Kommunal, som vågat ta ställning feministiskt och som slagits för arbetarklassen i en tid då många politiker bara kollat på ”lättrörliga mittenväljare i storstäderna”.

Bland de som får fler medlemmar finns också Handels, som vågat gå sin egen väg och som utmanat den rådande ekonomiska politiken en längre tid. Även IF Metall – som också varit mycket politiskt aktiva – växer för första gången sedan 2006, vilket är en enorm framgång för ett förbund som tidigare tappat medlemmar i rask takt.

Fler medlemmar innebär större chans att försvara och förbättra arbetsvillkor och löner.

För den som vill se att facken med självförtroende går in i avtalsrörelsen och vågar stå upp för kvinnors löner, mot otrygga anställningar, mot ofrivillig deltid och mot oseriösa arbetsgivare som vill att vanligt folk ska få lägre och lägre löner är det här såklart goda nyheter.

Hoppas på fler sådana under 2016.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se