Stäng
februari 17, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Obama har misslyckats med en hel del av det han lovade. Men han har också haft en del enormt störiga personer emot sig, som blockerat bra grejer. Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

Domare blockerar ett av Obamas bästa initiativ

Barack Obamas ”yes, we can!”-löfte har i stor utsträckning varit en besvikelser. Mycket av det han sa att han ”can” blev saker han ”can’t”. Han har fortsatt en mycket blodig krigföring runt om i världen, han har inte lyckats stänga Guantanamo och han har inte lyckats fullt ut med löftet om allas rätt till vård.

Ett av de initiativ där det fortfarande finns hopp om att något bra ska hända har dock varit arbetet för att stärka de papperslösas möjligheter i USA. Det handlar både om möjligheterna till medborgarskap (främst för barn till invandrare, som är födda innanför USA:s gränser) och om att undvika det konstanta hotet om utvisning (till företrädesvis Mexiko).

Well. Nu har i en federal domare, Andrew S Hanen, bestämt sig för att blockera den lagstiftning som skulle skydda fem miljoner (!) människor från hotet om deportation. Det handlar inte om människor som klev över gränsen häromdagen, utan framför allt om personer som bott i USA i minst fem år och som är föräldrar till barn med amerikanskt medborgarskap eller uppehållstillstånd i landet.

Domare Hanens agerande kommer bara två dagar innan reformen skulle träda i kraft men hindrar nu myndigheterna från att ens pröva migranternas ärenden.

Nu får man hoppas att en högre instans river upp Andrew S Hanens sabotage och ser till att åtminstone en fantastisk reform äntligen genomförs. Den hade

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se