Stäng
juni 18, 2018
Eric Rosén, chefredaktör
Moderatledaren Ulf Kristersson och MUF-ordföranden Benjamin Dousa. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Döljer Moderaterna sin politik – eller ljuger alla om den?

I en debattartikel som publicerades i fredags gick Moderaterna till attack. Moderaternas bostadspolitiske talesperson Mats Green och MUF:s förbundsordförande Benjamin Dousa skrev Aftonbladet Debatt att Socialdemokraterna ”sprider medvetna lögner” om och ”förtalar” Moderaternas bostadspolitik.

Vad är det då Socialdemokraterna har påstått? Jo, att Moderaterna vill införa marknadshyror. Socialdemokraterna skriver:

”Tre miljoner människor i Sverige bor i dag i en hyresrätt. Dessa riskerar chockhöjda hyror på tiotusentals kronor om året om Moderaterna får bestämma. Det skulle tvinga folk att flytta från sina hem och öka otryggheten.”

Det här gör alltså Moderaterna rasande. Även på twitter deklarerar moderat efter moderat irriterat att partiet inte alls vill se marknadshyror. Så vad var det Moderaterna fattade beslut om på sin partistämma i oktober då? Vi kan väl kolla på vad som skrevs.

Skärmavbild 2018-06-18 kl. 08.43.34 Skärmavbild 2018-06-18 kl. 08.43.50

Skärmavbild 2018-06-18 kl. 08.44.07

Hmm… Det låter nästan som…. att… de vill… införa marknadshyror?

Ändå osäker? Kanske bästa att kika på vad MUF:s Benjamin Dousa la ut i sociala medier efter stämmans beslut.

marknadshyror

Case closed?

Men varför står de inte för detta då? Kanske hittar vi svaret i den fråga DN:s Viktor Barth-Kron formulerade i samband med beslutet:

”Det är, på många sätt, ett högerprogram som klubbas på stämman. Sänkt skatt, lägre ingångslöner, uppluckrad arbetsrätt, steg mot marknadshyror och sänkta bidrag. Ombuden tycker om det. Carl Bildt nickar gillande, Muf firar segrar, Gunnar Hökmark myser runt och känner igen sitt parti.
Kommentarerna utifrån är mer avvaktande: Kan man verkligen vinna val på det där?”

Sök på Politism.se