Stäng
februari 23, 2016
Erik Löfgren, medarbetare
Gabriela Bonér berättade i Rapport om sin omöjliga jakt på en bostad. Foto: SVT Rapport

Den som söker bostad hånskrattas i ansiktet

Tänk dig att du är på desperat jakt efter en bostad.

Du bor på en madrass hemma hos din syster, du har fyllt 22 år och hela din nyvuxna kropp formligen skriker efter någonting eget, någonting du kan kalla hem på riktigt. Och du har dessutom pengar, tycker du: du känner att du kan betala för dig.

Men när du förklarar för din tilltänkta hyresvärd att du kan betala ”upp till sex tusen kronor” i månaden för att hyra en liten lägenhet så…

newmanskrattar

… skrattar hen dig i ansiktet.

Det är det läget vi har i bostadsbristens Sverige, just nu.

Det är 22-årige Ahmed i Landskrona som för SVT beskriver hur hans jakt på bostad ser ut:
– När jag skriver på Blocket att jag kan betala upp till 6 000 per månad får jag bara svaret ”hahaha”, säger han till SVT.

SVT fortsätter idag sin kartläggning av bostadskrisen: en bild av ett Sverige där 27-åringar tvingas flytta hem till sina föräldrar och där 23-åringar måste sluta på nya jobb eftersom de inte hittar ett boende i närheten.

En bild av ett Sverige där de som redan har inte bara kan tjäna stora pengar – utan dessutom skratta de som försöker få i ansiktet.

Igår ägnade SVT:s Rapport sitt huvudinslag åt att berätta om en Gabriela från Kalmar som var rädd att behöva flytta hem till sin mamma, eftersom det var omöjligt för henne att hitta en lägenhet att bo i. Sajten TVdags.se plockade upp det faktumet och jämförde en eventuell hemflytt till Kalmars hemskhet med ”tiggare”, ”mord” och ”medborgargarden”.

De tycker att det är löjligt att på bästa sändningstid belysa ett gigantiskt samhällsproblem som drabbar mängder av människor i Sverige – för att folk samtidigt dör i Syrien. Vi får anta att människorna bakom TVdags.se antagligen har en bostad och att de slipper känna oro över var de ska bo nästa månad eller om de – i egenskap av vuxna människor – kommer att vara tvungna att flytta hem till pojk- eller flickrummet.

De väljer att skratta de åt desperat bostadsletande människorna.

seinnewman

En gång till.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se