Stäng
augusti 24, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Bilden tagen i början på augusti på den plats där en man angrep ett migrantläger nära Älvsborgsbron i Göteborg. Efter att ha angripit två personer med machete och hammare tände han eld på tält och husvagnar. Mannen som attackerade lägret misstänks för grov mordbrand och två fall av grov misshandel. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

De mest utsatta står utan skydd från samhället

Ännu en misstänkt mordbrand skakar Stockholm. Tre husvagnar har brunnit ned på en av de platser där EU-migranter har bosatt sig tillfälligt.

Exakt vad som hänt vet vi inte ännu, och vem som ligger bakom får vi kanske aldrig veta. Men att våld och attacker drabbar  EU-migranter, framför allt romer, vet vi tyvärr allt för väl. Att det sker samtidigt som rasistiska hetskampanjer tapetseras i tunnelbanan vet vi också. Ännu en sak vi vet är att hatet normaliserats, det har blivit en helt förväntad del av vardagen.

Regeringen har gett polisen i uppdrag att senast den 30 november återkomma med förslag på hur de bättre ska kunna skydda EU-migranter, de som tvingas tigga på våra gator, från våld och mordbränder. Det är lite mer än tre månader tills dess. Frågan är hur många allvarliga hat- och våldsbrott som hinner begås mot de allra mest utsatta på den tiden.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se