Stäng
september 30, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Ola Torkelsson / TT

De kan störa men de kommer aldrig att vinna

När DN häromdagen redovisade en opinionsmätning som visade hur inställningen till att ta emot flyktingar förändrats snabbt. Fler och fler vill att Sverige ska ta emot ett större antal flyktingar. Det är glädjande och vi skrev om det här. I samma mätning ställdes också frågan om människors oro för ökad främlingsfientlighet. Svaret är alarmerande, 71 procent av de tillfrågade är oroliga över den växande främlingsfientligheten.

Det är inte utan fog och inte bara kopplat till Sverigedemokraterna. De nazistiska våldsdåd, mordförsök och demonstrationer som inträffat de senaste åren har spridit obehagskänslan och den ibland välmotiverade rädslan. I går gjorde rädslan sig påmind igen. Ett antal nazister, flera sedan tidigare dömda för våldsbrott, störde ett öppet möte i Björkhagen i Stockholm (precis i anslutning till det Kärrtorp där attacken i december 2013 ägde rum).

Den här gången skulle mötet diskutera ett stödboende för familjer med flyktingbakgrund. Tidningen Hammarby/Skarpnäck skriver:

”Efter 40 minuter var mötet över och männen försvann raskt ut i nattmörkret i gemensam trupp. Kvar blev en samling skakade och upprörda människor – åhörare, politiker, tjänstemän – som kände starkt obehag inför att lämna lokalen.”

Så har de antidemokratiska krafterna på nytt lyckas begränsat människors frihet och kränka deras trygghet.

Men de kommer aldrig att få vinna.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se