Stäng
november 23, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Makten framför allt. Det är Mattias Karlssons fokus. Foto: Henrik Montgomery/TT

Därför ska SD rösta för Moderaternas budgetförslag

Sverigedemokraterna har nu gått ut och berättat att de kommer att rösta för Moderaternas budgetförslag när deras eget faller i riksdagen. Syftet är att fälla regeringens budgetproposition, men risken att det blir så är liten eftersom de andra allianspartierna nöjer sig med att rösta på sina egna förslag.

Men det är ändå värt att påminna om vad det är SD ställer sig bakom när det rösta för M:s förslag: Mindre pengar till äldreomsorgen, sänkt a-kassa och kraftiga försämringar av sjukförsäkringen. Det är, med Mattias Karlssons (SD) ord det som ger de ”bästa förutsättningarna” för SD att i framtiden regera med Moderaterna.

På många sätt är det logiskt, eftersom Sverigedemokraterna också röstar emot krav på schysta villkor och löner vid offentlig upphandling samt motsätter sig förslag som bromsar riskkapitalisternas framfart i den svenska välfärden.

De bryr sig helt enkelt bara om makt – att få komma in i moderatvärmen. Att bry sig om hur vanligt folk har det på jobbet, i skolan eller när de blir sjuka och arbetslösa smäller inte lika högt.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se