Stäng
oktober 19, 2017
Eric Rosén, chefredaktör
Ulf Kristersson (M) är superglad. Kanske beror det på att fackavgiften blir avdragsgill? Foto: Fredrik Sandberg/TT

Chocken: Ett moderatbeslut att vara glad över

I samband med Socialdemokraternas kongress i april hyllade vi beslutet att göra fackavgiften avdragsgill. Ytterligare anledning att glädjas fick man när det senare stod klart att S, V och MP enats om att ha med reformen i höstbudgeten.

Sen meddelade flera av borgerliga partierna att de var beredda att stoppa förslaget, medan Sverigedemokraterna mer eller mindre duckade frågan. Men nu ångrar sig Moderaterna. De kommer inte rösta ned förslaget, eftersom de har som princip att inte bryta sönder budgeten. Och därmed får vi för ovanlighetens skulle glädjas åt något som Moderaterna gör. Det gäller att passa på! Den chansen lär inte komma tillbaka på ett tag.

Det här ger alla som ännu inte är med i facket ännu ett argument för att bli medlemmar. Förutom det skydd och den uppbackning man som anställd får av facket, och alla förbättringar av anställningstrygghet, arbetsmiljö, arbetstid och lön som facket är helt avgörande för, kommer man alltså att få tillbaka pengar på skatten motsvarande en stor del av vad fackmedlemsskapet kostar.

Inte en dag för tidigt.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se