Stäng
augusti 28, 2013
Eric Rosén, chefredaktör

Bra att sku(m)raskpolitiker inte kommer undan så lätt

Moderaten Christina Johansson, styrelseordförande för Arbetsförmedlingen, mailade TT i måndags och berättade att hon säger upp sig som vd för Rinman Education – företaget som har som affärsidé att göra pengar på Arbetsförmedlingen, företaget hon plockade 369 000 kronor till i statsbidrag, pengar hon inte hade rätt till. Kanske trodde hon att det räckte. Att allt var lugnt och att fokus ändå mest skulle hamna på petade Angeles Bermudez-Svankvist.

Men nej.

Publikt.se meddelar att hon fortfarande ska granskas i en internutredning där framför allt hennes etik ska prövas.
– Om det visar sig att det finns moraliska problem i detta får kanske regeringen tala med styrelsen om det, säger Arbetsförmedlingens presschef Patrik Svensson till Publikt.

Det är bra att skumraskpolitiker inte kommer undan lätt. Om utredningen trots det visar att det inte finns ”moraliska problem i detta” kanske någon borde tala med internutredarna om moral. Annars vill man gärna höra från arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) exakt vad förtroendet för Johansson bygger på. Man kan i och för sig gissa att svaret blir ”en samlad bedömning”.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se