Stäng
mars 14, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
"Nu tappar jag den." Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Bra att Moderaterna ger sig och gör bort sig

I Gomorron Sverige frågade programledaren Mats Nyström på fredagsmorgonen sin nyhetspanel om det inte är lite pajasvarning när man håller på och ändrar sig om allt hit och dit som Moderaterna gör. Och jo, det höll panelen (Tove Lifvendahl, Birger Schlaug och Ursula Berge) nog med om.

Ingen av dem var särskilt imponerad och Schlaug påpekade att han redan för några veckor sedan förutspått att alliansen skulle komma att backa om förslaget. De imponerar på nästan ingen just nu, herrar Reinfeldt och Borg, och det strategiska tänkandet tycks ha outsourcats till någon rumlare som säljer på dem sina sämsta idéer för att sedan sälja dyra reparationsförslag när idéerna kraschar.

Men man får ändå vara nöjd. Den överraskande kovändningen, eller som Magdalena Andersson (S) kallar det – ”ett totalt haveri från regeringens sida” – är av godo. Lånedelen i studiebidraget höjs utan att bidragsdelen sänks. Gott så.

En liten vänsterpolitisk seger redan i mitten på mars. Det kan man glädjas åt. När den dessutom kommer på ett sånt sätt att regeringens absoluta virrpannighet blottläggs får man konstatera att våren verkligen kommer tidigt i år.

Sök på Politism.se