Stäng
augusti 31, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Bokmässan släpper in Nya Tider trots allt. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bokmässan ändrar sig igen: Nya Tider får ställa ut

Nya Tider, tidningen som är förankrad i den rasideologiska miljön och har nära band till nazismen, kommer trots allt att kunna medverka på bokmässan. Detta trots att protesterna var många och kom från flera håll, vilket fick bokmässan att inse sitt misstag och säga nej till Nya Tider.

Men när de tittat noggrannare på avtalet med tidningen har de kommit fram till att Nya Tider enligt överenskommelsen har rätt att ställa ut.

Det börjar bli lite farsartat med alla vändningar hit och dit. Nya Tider är sannolikt glada över cirkusen. Men en positiv del med hur offentlig diskussionen varit är kanske ändå att något fler insett vilka Nya Tider är – och vad de står för. Kanske kommer vi se färre som delar och sprider material därifrån av misstag framöver.

För bokmässan blir det nog till att dra en del slutsatser till nästa år: Till exempel att redan i förväg fråga sig om man tycker att precis vem som helst ska få sprida dynga under mässdagarna. Och att komma fram till ett svar som man kan stå för. Och som håller juridiskt.

Sök på Politism.se