Stäng
september 25, 2013
Eric Rosén, chefredaktör
Statistik från arbetsförmedlingen som redovisades i SVT under onsdagsmorgonen. Foto: Faksimil från SVT.

Bilden som Reinfeldt inte vill att du ska se

Varje gång arbetslösheten kommer på tal (7,3% i augusti i år) får borgerliga politiker något irriterat och lite hysteriskt i blicken (kolla själv nästa gång du ser en intervju där ämnet kommer på tal). Särskilt fladdrig i blicken blir Moderaternas Anders Borg (även känd som finansminister och självutnämnd ekonom) och Moderaternas partiledare Fredrik ”Rajraj” Reinfeldt (bekant i rollen som statsminister, landsfader, korvgrytespecialist, fotbollssupporter och fritidshumorist).

De vill nämligen prata om hur många jobb som tillkommit under deras år vid makten, som om en hel del nya jobb inte alltid tillkom (medan en hel del jobb alltid försvinner, också i en högkonjunktur). De vill inte prata om den faktiska arbetslösheten i vare sig andel (7,3% i augusti i år, som sagt, det vill säga massarbetslöshet enligt Reinfeldt och Borg innan de fick makten) eller antal.

Det är därför det är bra att arbetsförmedlingen levererar begriplig grafik som den ovan. Där ser ni hur många som är öppet arbetslösa. Ni ser hur många som är det i dag, när regeringen tillträdde och för tio år sedan. Det här är det sista Reinfeldt och Borg vill babbla om. Därför finns det all anledning att fortsätta göra just det.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se