Stäng
april 5, 2018
Eric Rosén, chefredaktör
Kompisar. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bert Karlssons samarbete med KD ska ta SD in i regeringen

Det var i förra veckan som Sara Skyttedal (KD) intervjuades i Breaking News. Intervjun blev väldigt spridd och omtalad – inte minst för att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson pressade Skyttedal hårt om varför Kristdemokraterna samarbetar med Bert Karlsson. Varför vill KD slå sig samman med en sån person? undrade programledarna, och fick ett svar som bestod av många floskler men inga seriösa besked.

Men om det inte går att få något uppriktigt svar om samarbetet från Kristdemokraterna är det kanske lättare att få besked från Bert Karlsson själv? Det tycks så, för när Dagens Industri intervjuar honom är han väldigt öppen med syftet:
– Moderater och KD kommer att gå ihop med SD, hoppas jag, säger Karlsson till DI.

Av artikeln framgår att Bert Karlsson ska föra samtal med Jimmie Åkesson för att öka möjligheterna till en gemensam regering där M, SD och KD ingår. Han berättar också att han informerat Kristdemokraternas ledning om processen.
– Ja, ja, ja, tror du inte att jag gör det hela tiden? säger han i intervjun.

Även KD-ledningen har nu bekräftat för DI att de känner till Bert Karlssons dialog med med Sverigedemokraterna.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har tidigare sagt att hon inte vill förhandla med SD men Bert Karlsson tror att han genom sina relationer till både KD och SD har goda chanser att få sin vilja igenom.

– Vi får se. Ebba och jag är överens om det mesta, säger han till Dagens Industri.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se