Stäng
april 20, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Shoppingallerian Mall of Scandinavia i Solna. Byggd av jobbare med usla löner och villkor. Foto: Fredrik Sandberg / TT

”Arbetsgivarna har spelat rysk roulette med folks liv och hälsa”

Konsumtionstemplet Mall of Scandinavia, flaggskeppet för köpande, lockade 50 000 personer vid invigningen. Gallerian har fått kosta rejält. Men de som byggde den levde i en annan verklighet.

När Uppdrag Granskning på onsdagen tittar närmare på byggjätten Peab, och de otaliga underentreprenörer som anlitas av Peab för att färdigställa Mall of Scandinavia, får vi en bild av en byggbransch som inte fungerar.

Byggarna sliter hund. De jobbar dygnslånga pass. Tvådygnspass. De får 80 kronor i timmen. 30 kronor i timmen. I något fall 25 kronor i timmen. Här är man ointresserad av arbetarnas säkerhet. Elen är livsfarlig. Arbetarna tar amfetamin för att orka jobba längre pass.

När fackets skyddsombud slår larm baktalas han, flyttas på, får inte vara kvar. Den som säger att han ska gå med i facket hotas.

Utländska arbetare förväntas acceptera snuskigt låga löner, trots att huvudentreprenören Peabs regler säger att alla underentreprenörer ska ha kollektivavtal. De som inte accepterar skitlön, eller som organiserar sig, får beskedet att de inte behöver komma tillbaka. Den som skadar sig på jobbet vågar inte ens gå till svenska sjukhus, eftersom de inte har alla papper i ordning.

Den som följt eller bevakat byggbranschen vet att Mall of Scandinavias skandalösa villkor och löner inte är unika. Tvärtom är det ett återkommande och svårbekämpat problem, särskilt på stora husbyggen där underentreprenörerna är åtskilliga.

De system som ska säkerställa att allt går rätt till fungerar inte. Facken har inte klarat att tvinga fram en tillräcklig uppstramning. Politiken har inte i tillräckligt stor utsträckning hjälpt till.

Två av de intervjuade i reportaget menar att huvudentreprenörsansvaret måste förändras så att det också innebär att företagen måste visa hur pengarna ska räcker till kollektivavtalsenliga löner, redan när affären upphandlas.

Det är en bra linje, och en möjlig trådände att börja dra i, när branschen ska rätas upp.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se