Stäng
oktober 22, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Den som röstade på Peter Lundgren och Kristina Winberg får nu samarbete med en politiker som tycker att kvinnor ska misshandlas och fråntas sin rösträtt. Foto: Fredrik Persson / TT

Är du också emot kvinnlig rösträtt och för våld mot kvinnor?

Vi har många gånger pekat på sannolikheten att Sverigedemokraterna i EU-parlamentet ska komma att samarbeta med partier som är ännu obehagligare än de är.

När de väl kom in i en partigrupp i EU-parlamentet blev det inte samarbete med de allra värsta farhågorna, i stället hamnade man till slut i samma partigrupp som de superpopulistiska och rasistiska UKIP – som gjorde ett succéval i Storbritannien – och en del andra.

Samarbetet gick dock in i väggen förra veckan när en lettisk ledamot lämnade gruppen, vilket gjorde att man hade ledamöter från för få länder för att få kalla sig partirgrupp. Letten har dock ersatts nu – av polske Robert Iwaszkiewicz.

Iwaszkiewicz kommer från partiet Polska kongressen för nya högern, ett extremt parti som förutom rasismen (som ju inte är någon överraskning i det här sammanhanget) också argumenterar för att kvinnor inte ska ha rösträtt och som tycker att det kan vara nyttigt att män slår sina fruar.  

– Det känns bra igen, nu är vi ”back in business”, säger Sverigedemokraternas Kristina Winberg (SD) till SVT.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se