Stäng
december 19, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Jimmie Åkesson – en sannolik samarbetspartner för Moderaterna? Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Är det brunsmetning att peka på det uppenbara?

Skriver man om hur högern ägnar sig åt normalisering av Sverigedemokraterna så anklagas man för att ”brunsmeta” eller misstänkliggöra. Men normaliseringen är ett ämne som återkommit på Politism under flera år för att det är nödvändigt att skriva om en pågående process och ett stort problem. Känner man sig ”brunsmetad” får man fundera på om man kanske själv är den som smörjt in sig.

Bland de som gjort mest för att driva på normaliseringen de senaste åren hittar vi definitivt Göteborgs-Postens ledarsida och dess chef Alice Teodorescu, vilket vi påpekat förr.

I dag kommer ett glasklart budskap från ledarsidans Aleksandra Boscanin. Nu presenteras ett samarbete med Sverigedemokraterna som det mest logiska för Moderaterna, och kanske till och med som en bättre lösning än samarbete med Centerpartiet och Liberalerna.

Till synes helt utan hänsyn till att SD är ett rasistiskt parti med rötterna i nazism skriver Boscanin att Sverigedemokraterna inte är någon ”osannolik samarbetspartner givet M:s nya migrationspolitik”.

Är det brunsmetande, fult och misstänkliggörande att tala klarspråk här? Det får det vara i så fall: GP Ledare passerar i och med detta ännu en gräns och visar att de antingen saknar förståelse för vad Sverigedemokraterna är eller inte bryr sig. Båda alternativen stinker.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se