Stäng
februari 27, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Vi måste äta mindre kött – för klimatets skull. Foto: Hasse Holmberg / TT

Äntligen ett trendbrott i köttätandet

Kött och flyg. Det är två grejer som vi måste börja konsumera betydligt mindre av i Sverige om vi ska vara med och försöka hejda klimatförändringarna.

Det kommer med all säkerhet att kräva regleringar och förändringar i pris. Men vi måste också börja förändra våra vanor, var och en. Och medan vi väntar på regleringarna (sätt fart, politiker!) kan vi, i en kort notis i fredagens DN, för första gången hitta en liten – liten –   positiv signal kring köttätandet:

”Köttförbrukningen i Sverige ser ut att ha planat ut.
[…]
Även om minskningen är liten är en nedgång två år i rad ett trendbrott efter att köttförbrukningen stadigt har ökat, från drygt 50 kilo 1966 till toppnoteringen 87,7 kilo 2013.”

Bra. Nu ska trendbrottet bli till rejäl vändning nedåt.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se