Stäng
juli 4, 2017
Eric Rosén, chefredaktör
Annie Lööf (C) i Almedalen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Annie Lööf i stenhård attack på Sveriges löntagare

Annie Lööf vill avskaffa all anställningstrygghet i små och medelstora företag. Det meddelar hon i dag i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Den som jobbar i ett företag med färre än 50 anställda ska kunna sägas upp hur som helst när arbetsgivaren bestämmer att det är arbetsbrist. Utan hänsyn till hur många år du varit anställd på företaget. Arbetsgivaren ges därmed möjlighet att kassera inte minst äldre anställda som redan gett många av sina bästa år till ett företag.

Hej svejs, dörren är där, om Annie Lööf får bestämma.

Det där är förstås ingen ny idé, den svenska högern har alltid varit arg över att fackförbunden kämpat fram trygghet för de anställda på arbetsplatserna runt om i Sverige.

Men sanningen är att Annie Lööf och resten av högern tyvärr redan kommit väldigt långt i kampen för mer makt till arbetsgivaren och mindre till de anställda. I dag är otaliga personer som borde vara tillsvidareanställda i stället projektanställda eller har visstidsanställningar som staplas på varandra. För att nämna något.

Arbetsmarknadsfrågor blir inte alltid lika heta i debatten som frågor som rör skolavslutningar i kyrkan eller mobilförbud i klassrummet. Men viljan att helt slopa anställningstryggheten för en mycket stor del av de privatanställda i Sverige är ett väldigt långtgående och ganska extremt förslag. Det bör beskrivas som precis vad det är: En stenhård attack på Sveriges löntagare.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se