Stäng
blog-header

Sponsrat innehåll

februari 22, 2016
Politism, redaktion
Foto: Foto:

Vi hjälpte näringslivet att få en extra bra start på veckan

Vi som är engagerade i ”Rör inte min lön” bestämde oss för att, tillsammans med några vänner från fackförbunden, ge Svenskt Näringsliv en riktigt härlig start på veckan med hjälp av nybryggt kaffe och samhällsinformation.

God stämning och glada miner från nästan alla. Ja, förutom från vakten då som markerade sitt missnöje med att fota oss. Högst oklart vad Svenskt Näringsliv ska göra med sina bilder, men en mysig måndagsmorgon blev det i alla fall.

_MG_4937

Det finns inget forskningsstöd för att sänkta lägstalöner skulle pressa ner arbetslösheten.

_MG_4940

Sänkta lägstalöner är en dum och ineffektiv generell åtgärd på en arbetsmarknad som behöver mycket mer precisa lösningar.

_MG_4954

Sänkta lägstalöner skulel göra fler svenskar fattiga.

_MG_4958

Om er människor görs fattiga minskar deras konsumtionsutrymme. Det brukar inte vara populärt, eftersom det bromsar tillväxten.

_MG_4963

Om de sämst betalda ska få det ännu sämre är det arbetarklassens kvinnor som kommer att drabbas hårdast.

_MG_4970

Just de människor som tjänar allra mest är de som föreslår att de allra fattigaste ska ha lägre löner. Slump?

Om bloggen

Rör inte min lön! Politism är en kampanj som LO har sponsrat för att sätta strålkastarljuset på de som har de allra högsta lönerna – och som samtidigt jobbar hårt på att få ner lönerna för de som tjänar minst. Det här handlar om solidaritet, stridsvilja och samarbete. Hoppas du vill delta och engagera dig i frågan, vare sig du gör det med vårt innehåll, andras eller dina egna argument. Frågor och svar om kampanjen hittar du här.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se