Stäng
Pressrelease från Interhome AB
november 29, 2017
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Varför allt fler svenskar väljer att hyra semesterbostad i Spanien

40F2E989264A1ED79482802DA6F550A5

Det blir allt vanligare att hyra semesterbostad Spanien och i andra länder än att bo på hotell. En undersökning som gjorts av SIFO visade att 27 procent av svenskarna helst hyr privat boende när de reser utomlands. Den siffran var ännu högre bland personer boende i Göteborg (36 %) och Stockholm (32%). Antalet personer som vill hyra privata semesterbostäder ökar varje år. Interhome har frågat sina kunder om anledningarna till att de väljer att hyra semesterbostad utomlands istället för att bo på hotell.

Fördelar med att hyra semesterbostad utomlands

Genom en undersökning som Interhome har gjort bland sina kunder, kom man kommit fram till följande fördelar med att hyra semesterbostad utomlands:

  • Det är billigare. Privata semesterbostäder erbjuder utmärkt valuta för pengarna och är en av de mest kostnadseffektiva lösningarna semestern. Många personer ser fördelarna med att kunna spara upp till 50% av boendepriset genom att välja privat uthyrning. Ett av argumenten var att kunna använda pengarna på plats istället, för att njuta mer av semestern. Och ju fler, ju större gruppen är, desto lägre kostnad per person. Därför erbjuder privata semesterbostäder ett bra värde vid resor med familjen eller i grupp.
  • Det är mer personligt och hemtrevligt. När man bor i en privat semesterbostad behöver man inte oroa sig för att bli störd av andra gäster eller hotellpersonal. Att kunna fira sin semester i total integritet och i något som känns som ett hem är ett plus för många. Det finns även fördelar med att inte vara begränsade till ett enda hotellrum, utan istället ha gott om plats att sprida ut sig och njuta av semestern.
  • Det är på deras villkor. Många semesterfirare gillar att ha en privat semesterbostad på grund av friheten att göra sitt eget schema efter egna önskemål. De upplever att det är skönt att inte behöva skynda sig upp för hotellfrukost eller passa receptionstider.
  • De kan skräddarsy sitt boende. Våra kunder framhåller att de gillar att ha ett stort utbud av boendemöjligheter. Privata semesterbostäder innebär fler variationer och att kunna välja och vraka efter sin egen önskelista. Det kan handla om att man vill ha sin egen privata pool så att barnen kan bada säkert eller att kunna välja en terrass för att njuta av familjekvällar runt grillen. Våra kunder gillar även att kunna tillgodose vardagliga bekvämligheter som TV och fritt wifi.
  • De kan samla alla sina vänner och familj tillsammans. Att njuta av en semesterresa med boende där alla får plats är ett viktigt önskemål för många av våra gäster. Kanske ska de fira ett jubileum eller ha en familjeåterförening och vill bo tillsammans i ett hushåll. En tydlig fördel som många framhöll är att privata semesterbostäder erbjuder gott om utrymme och avskildhet.
  • De kan laga sin egen mat. Att kunna laga egen mat är viktigt om man reser med barn eller om det finns allergier. Att tillgodose familjens önskemål och behov, och att kunna laga läckra måltider med lokala färska ingredienser anser många sätta guldkant på semestern. Även om det bara handlar om friheten att kunna göra en egen kopp kaffe eller äta frukost på hemmaplan, är ett eget kök en viktig sak för många.
  • Det går att resa med husdjur. Privata semesterlägenheter och -hus är den perfekta lösningen för husdjursälskare. De flesta hotell tillåter inte sällskapsdjur och därför vänder sig många till oss. Med massor av husdjursvänliga lägenheter att välja på i hela Spanien och 32 andra länder, kan våra kunder njuta av en bra semester för hela familjen.

Om Interhome

Interhome erbjuder över 34000 semesterbostäder i Spanien, Italien, Frankrike och 30 andra länder. Med över 34000 semesterlägenheter och -hus tillgängliga finns det något för alla önskemål. Hos oss hittar du semesterbostäder både i värmen och i kallare klimat. Res på en skidsemester i Alperna, hyr en vingård i Frankrike eller semestra i populära Spanien. Med en egen semesterbostad är det du som bestämmer reglerna och du kan anpassa ditt boende efter dina krav. Interhomes hjälper dig genom hela bokningsprocessen, samt i allt från att lämna ut nycklar till att ordna med slutstädningen.

Sök på Politism.se