Stäng
Pressrelease från Vänsterpartiet Storstockholm
december 6, 2018
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Vänsterpartiet vill stoppa personalnedskärningarna i kollektivtrafiken

Den borgerliga minoriteten har med passivt stöd av Sverigedemokraterna avskaffat konduktörerna helt på Tvärbanan och Nockebybanan. Förändringar som vi varit tydligt emot, och där vi utryckt en stark oro för att ombordpersonalen på Roslagsbanan och Saltsjöbanan ska gå samma öde till mötes. Nu visar det sig att oron har varit befogad.

-Minskad personaltäthet leder till ökad otrygghet, mer hot och våld mot både personal och resenärer i kollektivtrafiken. Miljön i kollektivtrafiken försämras för alla i jakten på en tillfredställande vinst för de privata aktörerna som idag styr över kollektivtrafiken, säger Anna Sehlin, landstings råd (V) i Stockholms läns landsting.

Vänsterpartiet vill ha en personaltät kollektivtrafik med stationsvärdar och ombordpersonal som finns i systemet för att ge service till resenärerna och synas för att skapa en trygg miljö. Vi ser det som ett förebyggande arbete mot skadegörelse och våld.

-Kollektivtrafiken ska inte drivas av privata aktörer vars enda mål är att maximera företagets vinst. När jakten på vinst innebär avskaffande av konduktörer och ombord personal drabbas resenärerna i form av minskad trygghet och service, och personalen som får tuffare arbetsvillkor, säger Anna Sehlin.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se