Stäng
Pressrelease från Alfabeta Bokförlag
oktober 19, 2018
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Vad gör vi nu? #metoo

          

Viktigast av allt – om kroppen, känslor och sex

I sin nya hyperaktuella bok förmedlar Nathalie Simonsson sexualkunskap på ett helt nytt sätt. Hon vill att tjejer och killar ska få lika bra kunskap om kroppen och sexualiteten och att hbtq-personer ska känna sig sedda. Hon visar att vi kan prata om allt, både om det som är roligt och det som är svårt. Med en bok som är som världens bästa storasyskon skapar hon trygghet och motverkar skam.

Respekt – en sexbok för killar

Respekt är en bok där Inti Chavez Perez sticker hål på en hel del föreställningar och myter om killar och deras inställning till sex. Boken är rättfram och ärlig utan några omskrivningar. Reviderad och uppdaterad utgåva med bland annat ett nytt kapitel om sex på nätet.

Lite kul måste man ha

Det är de sista dagarna på sommarlovet när Anna och Ludde träffas för första gången. De finner varandra direkt. Sen händer något som inte går att göra ogjort. Något som förändrar allt. Ett övergrepp.

I Lite kul måste man ha möter vi offret och förövaren och får samma historia berättad ur två olika perspektiv skriven med en rak, enkel och tydlig text.

Det är en viktig bok som väcker känslor och frågor. Den handlar om skuld och skam, grupptryck och civilkurage, samtycke och ansvar, kompisar och ensamhet. Hur kan det hända? Kan man förlåta någon som gjort en så illa?

Lite kul måste man ha inger hopp om förändring. För det finns hjälp att få, både för offer och förövare, och för oss som ser på.

Våldtäkt – Aspekter av ett brott

Rätten till våra kroppar har de senaste åren varit en del av den offentliga debatten – en våldtäkt är inte som andra brott – det tycks nå djupare ner i vårt psyke, både individuellt och kollektivt. Våldtäktsdebatten är en av de sista bastionerna för fördomar kopplade till könsroller.

Därför är det befriande att läsa Mithu M. Sanyal som undersöker vår syn på våldtäkt och skärskådar de föreställningar som ofta hänger samman med detta brott. Varför förväntar vi oss att ett våldtäktsoffer ska vara för evigt traumatiserat när vi inte ser på samma sätt på offer för andra våldsbrott? Vad säger det om vår syn på kvinnlig sexualitet, att den är något som måste skyddas och försvaras, och som kan ”stjälas” av en man?

Boken har väckt stor debatt i övriga Europa. Den svenska utgåvan innehåller helt nyskrivna avsnitt om #Metoo och Sveriges våldtäktslagstiftning.

 Respekt   

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se