Stäng
Pressrelease från Futurion AB
mars 22, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Vad är grejen med facket? – ny podd från Futurion

PoddbildGrejenmedFacket

Den nya podden leds av Ann-Therese Enarsson, vd Futurion, som vid sin sida har Anna Danielsson Öberg, en av Sveriges mest erfarna arbetsmarknadsjournalister. 

Nya perspektiv
I debatten om facket och framtidens demokrati och välstånd behövs, utöver kunskap om den roll som facket och partsmodellen har spelat historiskt. Podden kommer därför som regel att ha framtidens makthavare och opinionsbildare som gäster.
– Vi tror på mötet mellan erfarenhet och nytänkande, säger Ann-Therese Enarsson. Det är när olika perspektiv möts i nyfikna samtal som nya idéer uppstår. Vi vill inte minst förstå vad en generationsväxling betyder för synen på framtidens arbetsliv,

Aktuell rapport som grund
Som utgångspunkt för podden ligger Futurionrapporten ”Vad är grejen med facket? Om fackföreningar och partsmodellens roll för demokrati och välstånd”.Rapporten är skriven av Futurions forskningsledare Carl Melin, som också gästar podden.
–Det första avsnittet fungerar som en slags utgångspunkt för samtalen med våra kommande gäster, förklarar Ann-Therese Enarsson. Rapporten innehåller många olika delar av den svenska partsmodellen och dessa kommer vi att beta av under seriens gång. 

Futurions podd Vad är grejen med facket? finns i alla poddspelare.

 

Sök på Politism.se