Stäng
Pressrelease från Miljöpartiet de gröna i EU-parlamentet
juli 16, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Ursula von der Leyens guld och gröna skogar räcker inte för miljöpartiet

Miljöpartiets EU-parlamentariker och gröna gruppens vice ordförande Alice Bah Kuhnke är kritisk till valet av von der Leyen då hon i flera samtal med gröna gruppen inte kunnat ge tillräckliga besked om vare sig klimatet, demokratin eller migrationspolitiken.

– Det räcker inte med vackra ord, tal om guld och gröna skogar – vi vill se konkreta och kraftfulla åtgärder för att vända en ohållbar utveckling i Europa. Vi kommer att  fortsätta kampen för klimatet och demokratin tillsammans med andra progressiva krafter i och utanför parlamentet, säger Alice Bah Kuhnke.

Miljöpartiets Europaparlamentariker Pär Holmgren är kritisk till bristande ambitioner på klimatområdet. Det är visserligen bra att von der Leyen nu pratar om lite större utsläppsminskningar än för en vecka sedan, men en minskning med 50 procent eller möjligen med 55 till 2030 är fortfarande inte i linje med vad forskningen kräver. 

– Efter ett EU-val som kallats ett “klimatval” är det tydligt att von der Leyen saknar det nödvändiga helhetsperspektivet som krävs för att ställa om vårt samhället i en hållbar riktning. Vi fick inga svar på frågan om hotet mot den biologiska mångfalden, hur vi ställer om till ett hållbart jordbruk, luften vi andas eller hur vi förändrar användningen av kemikalier. Massutrotningen av arter måste tas på allvar därför att den kommer att påverka oss alla, säger Pär Holmgren.

Kvällens omröstning blir startskottet för att den nya EU-kommissionen ska komma på plats. Nu kommer von der Leyen att sätta ihop sin kommission med kandidater från samtliga medlemsländer.

Länkar: 

Debattartikel i Aftonbladet 15/7: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/y3Ve6A/varfor-valjer-ni-hogern-framfor-klimatet-s 

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se