Stäng
Pressrelease från Svenskt Friluftsliv
februari 14, 2017
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Svenskt Friluftsliv går ut i kampanj tillsammans med 25 friluftsorganisationer!

Svenskt Friluftsliv ser med oro på vad inaktiviteten innebär för vår befolkning. Många barn och unga får inte idag tillgång till rörelse i skolan – vi ser att våra livsmönster mer och mer rör sig bort ifrån aktivitet och friluftsliv.

Därför startar vi på Svenskt Friluftsliv idag upp en informationskampanj på Facebook tillsammans med våra 25 medlemsorganisationer som heter ”Friluftsliv i Sverige”. Där kommer vi att publicera berättelser från hela Sverige om människor som utövar friluftsliv – och vad det betyder för dem. Först ut i-en-minut-film är vår tidigare statsminister Ingvar Carlsson som berättar om vad friluftsliv betyder för honom. Följ oss gärna!

          Friluftslivet stärker både hjärta och hjärna, säger generalsekreterare Ulf Silvander, och det är det vi vill lyfta med vår kampanj. Det är viktigt att vi har förebilder och vi vill visa att vi mår bra av att utöva friluftsliv. Det är ingen hemlighet att aktivitet i naturen är bra för oss, läkande på många olika sätt. Det vill vi fokusera på i kampanjen och inspirera. Samhället vinner ekonomiskt på att få människor ut i naturen, folkhälsan förbättras och vi får ett friskare samhälle!

För ytterligare kontakt:

Ulf Silvander, Svenskt Friluftsliv, 070-433 51 47, ulf.silvander@svensktfriluftsliv.se

Fakta om Svenskt Friluftsliv (www.svensktfriluftsliv.se)

Svenskt Friluftsliv är en paraplyorganisation för 25 ideella friluftsorganisationer i Sverige som tillsammans har ca 1,7 miljoner medlemskap, varav 300 000 är barn och ungdomar. Tillsammans består organisationerna av närmare 9 000 lokala- och regionala föreningar. Svenskt Friluftsliv företräder de ideella friluftsorganisationerna i Sverige och är talesman gentemot regering, riksdag och myndigheter. Uppgiften är att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet genom att värna allemansrätten, stärka den långsiktiga finansieringen för friluftsorganisationerna samt höja friluftslivets status i samhället. Målet är att människor i Sverige ska ha möjlighet att utöva ett aktivt friluftsliv, idag och i framtiden.

Svenskt Friluftsliv har 25 medlemsorganisationer: Cykelfrämjandet, Friluftsfrämjandet, Förbundet Skog och Ungdom, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet, Riksförbundet Hälsofrämjandet, Riksförbundet Sveriges 4 H, Sportfiskarna, Svenska Brukshundklubben, Svenska Båtunionen, Svenska Cykelsällskapet, Svenska Fjällklubben, Svenska Folksportförbundet, Svenska Frisksport-förbundet, Svenska Gång- och Vandrarförbundet, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Jägareförbundet, Svenska Kanotförbundet, Svenska Kennelklubben, Svenska Klätterförbundet, Svenska Kryssarklubben, Svenska Livräddningssällskapet, Svenska Orienteringsförbundet, Scouterna, Svenska Skridskoförbundet och Svenska Turistföreningen.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se