Stäng
Pressrelease från Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län
september 13, 2017
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Skolor erbjuds resebidrag för skärgårdsresor

Över 800 barn och unga har redan fått chansen att besöka Stockholms skärgård genom projekt Utbildningsplats skärgården. Skärgårdsstiftelsen vill nu att ännu fler barn och unga ska få möjligheten att besöka och upptäcka Stockholms skärgård. Resebidraget är finansierat genom Skärgårdsanslaget. Skärgårdsstiftelsen har fått 295 000 kronor att fördela ut.

Målet med projektet är få till minst 70 bussturer med barn och unga till Gålö, Riddersholm och Björnö samt 10 båtturer till Hjälmö under en 2-års period. 

Citat Vd Anna Waxin: 
– Det här är ett viktigt steg i ledet att få ut fler skolor till våra nya Utbildningsplatser. Nu förenklar vi resan dit vilket oftast är det stora hindret för skolor som varken har tid eller råd att själva finansiera buss- eller båtresor. Vi är mycket glada att kunna erbjuda detta och ser fram emot många ansökningar och många barn som stoppar ner håven och undersöker Östersjön. 

Citat projektledare Sandra Löfgren:  
– Våra fyra Utbildningsplatser finns i Stockholms skärgård både på fastland och ö. Hit kan skolor och grupper komma och ha en fältdag tillsammans. Skärgårdsstiftelsen har tagit fram lärarhandledning och uppgifter kopplade till kursplanemålen med varierande aktiviteter för barnen.  

Många barn har aldrig varit i Stockholms skärgård, än mindre undersökt Östersjön. För våra nya medborgare som kommer från länder där naturen är en låst tillgång eller ingen tillgång alls är detta en viktig upplevelse. Nu hoppas jag på fler nyfikna barn som blir Östersjön beskyddare genom Skärgårdsstiftelsens Utbildningsplatser! 

Så här går det till: 
Skolan bokar sitt besök via mail till Skärgårdsstiftelsen, kansliet@skargardsstiftelsen.se. I bokningsbekräftelsen finns ansökan om resebidrag. Den fyller skolan i och skickar tillbaka. För att få bidraget krävs att skolan besöker en av våra fyra Utbildningsplatser samt använder sig av utbildningsmaterialet. 


Utbildningsplats skärgården väcker nyfikenhet och skapar förutsättningar för lek och studier i naturen. Lättillgänglig och lekfull information uppmuntrar till att använda alla sinnen och gör det lättare att ta till sig ny kunskap. På våra fyra utbildningsplatser på Björnö, Gålö, Hjälmö eller Riddersholm finns ett pedagogiskt aktivitetsmaterial som passar barn och unga i skolåldern. Vi erbjuder en kostnadsfri självguidad dag med materialstöd från Skärgårdsstiftelsen. Projektet har finansierats av Arvsfonden 2014-2016

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se