Stäng
Pressrelease från Linköpings universitet
mars 25, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Pressinbjudan: LuMiNk Akademin på besök på Campus Valla

LuMiNk Akademin är ett samarbete mellan Norrköpings kommun, Linköpings universitet och Mirum Galleria. Projektet har som mål att inspirera högstadieelever i deras studier.

Vad som startade i ett pilotprojekt 2015 har nu vuxit till ett etablerat och framgångsrikt mentorskapsprogram. Under läsåret 2018-2019 deltar 66 elever från Klingsborgsskolan och 22 driftiga studenter från olika utbildningsprogram vid Linköpings universitet.

Mentorskapsprogrammet har sin grund i läxläsning där studentmentorer och elever träffas en gång i veckan i Mirum Gallerias lokaler. Utöver läxläsningen innehåller mentorskapsprogrammet även inspirationsföreläsningar, besök på gymnasiemässan och studiebesök på både Campus Norrköping och Campus Valla.

Den 28 mars kommer elever och mentorer från LuMiNk Akademin att tillsammans besöka Campus Valla. De får känna på livet som student vid universitetet och gör en rundvandring, äter lunch i kårhuset Kårallen och får träffa forskare på Linköpings universitet som föreläser om tjuvjakt på noshörningar samt kulturkrockar. Målet är att öka motivationen och intresset för universitetsstudier och ge eleverna en väg in till universitetet med hjälp av sina mentorer.

— Det här är ett gott exempel på konkret, handfast samverkan mellan Linköpings universitet, Norrköpings kommun och näringslivet som vi ser ger goda resultat. Vi vill att fler ungdomar ska upptäcka universitetet och välja att studera vidare, inte minst de som kommer från studieovana miljöer. LuMiNk Akademin visar hur viktigt mötet är: både personer emellan men också att möta nya miljöer och få ny kunskap för att ta sig vidare i livet, säger Peter Värbrand, vicerektor för samverkan vid Linköpings universitet.

Media är välkomna att träffa initiativtagare, mentorer och elever vid studiebesöket.

Datum: torsdag den 28 mars

Plats: Linköpings universitet, Campus Valla

Tid: 10.15 – 13.45. 

Ungefärliga hålltider

Avgång från Norrköping: 09:05
Rundvandring: 10-11:30
Lunch i Kårallen: 11:30-12:10
Föreläsning C3: 13:00-13:45
Frågestund i C3: 13:45-14:15
Hemfärd: 14:25

Läs mer om LuMiNk på:

https://liu.se/lumink

Sök på Politism.se