Stäng
Pressrelease från Ramboll Sweden AB
augusti 21, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

PRESSINBJUDAN: Frukostseminarium 20 september

Evelina Gunnarsson

Hur kan offentlig sektor hjälpa människor att leva upp till sina goda intentioner? Är nudging rätt verktyg för beslutsfattare att skapa större samhällsnytta? Är det moraliskt riktigt och hur kan det i så fall gå till? Välkommen till ett seminarium om nudging för offentlig sektor.

Evelina Gunnarsson, beteendeekonom och en av Sveriges främsta experter på nudging, berättar om hur vi kan påverka beteenden utan att för den skull vara tvingande. Nudging handlar om hur vi, med hjälp av kunskaper om mänskligt beteende, skapar hållbara beteendeförändringar. Metoden bygger på evidensbaserad forskning inom exempelvis beteendeekonomi och psykologi.

Under en timme kommer Evelina att visa exempel från andra länder och diskutera hur vi kommer igång med att arbeta med nudging inom offentlig sektor i Sverige. I Danmark och Storbritannien arbetar offentlig sektor systematiskt med beteendevetenskapliga insikter. I Sverige har vi inte kommit lika långt, men det finns en stor nyfikenhet och ämnet är väldigt aktuellt i och med ett helt nytt ramverk från OECD. Vi kommer att presentera detta ramverk, det första som visar alla grundläggande steg för att jobba med beteendeinsikter vid utformande och implementering av politiska reformer och styrmedel.

Välkommen!

Expert p nudgin Ramboll
Evelina Gunnarsson, beteendeekonom och nudgingexpert, Ramboll Management Consulting.

Tid: 20 september 8:00-9:00, vi bjuder på vegetarisk frukost från 7:30
Plats: Ramboll, Krukmakargatan 21, Stockholm
Anmälan: Seminariet är kostnadsfritt, anmäl dig här eller hör av dig till pressansvarig Boel Bengtsson om du är journalist och vill boka intervju med Evelina.

Sök på Politism.se