Stäng
Pressrelease från Philip Morris AB
augusti 16, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Philip Morris öppnar egen butik i Stockholm

Satsningen är företagets bidrag till att skapa ett rökfritt Sverige. Svenskarna är relativt nära att nå detta mål med enbart 7% dagligrökare idag. Detta beror främst på att runt 20% av svenska rökare bytt ut cigarretterna mot rökfri tobak (mestadels i form av snus). Det som gör Sverige unikt är att rökning är vanligare bland kvinnor än män och vi tror att detta beror på att kvinnliga rökare inte tilltalats av tillgängliga alternativ. Bolaget hoppas att det över tid kommer bidra till stora hälsovinster. Både för den enskilda individen som väljer bort cigaretter och samhället i stort. Det farligaste sättet att använda tobak är genom att förbränna den, såsom vid rökning, eftersom förbränningen skapar en mängd skadliga ämnen. Det finns andra sätt att använda tobak eller nikotin utan förbränning och därmed undvika att dessa ämnen frigörs, såsom e-cigaretter, snus eller heat-not-burn.

– Som företag har vi antagit en vision om en rökfri framtid. Cigaretterna ska fasas ut. Med målet att göra Sverige till det första rökfria landet i världen lanserar vi nu en kategori med rökfria produkter, som ett naturligt och viktigt steg för att nå alla de som fortsätter att röka, säger Richard Wernemar, Sverigechef för Philip Morris

Heat-not-burn är en ny teknologi som erbjuder dagens rökare en rökfri morgondag. Med hjälp av ett elektroniskt system i produkten värms tobak upp utan att någon förbränning uppstår. Eftersom tobaken inte förbränns bildas ingen rök och därmed heller ingen röklukt eller andrahandsrök. I världen har i dag mer än 8 miljoner människor lämnat tobaksrökning och helt gått över till våra produkter med heat-not-burn-teknologi.

– Om man inte röker ska man inte börja. Röker man ska man sluta. Men för alla de svenskar som fortsätter röka vill vi nu erbjuda ett rökfritt alternativ till cigaretterna. Vi är fast beslutna att gå hela vägen och ersätta cigaretter med rökfria alternativ, framtagna genom hård vetenskaplig granskning, innovationer och framtidstro, säger Richard Wernemar.

Butiken kommer att vara öppen vardagar klockan 10:00–19:00, lördagar 10:00-17.00 och söndagar klockan 12:00-17:00. I butiken finns utbildad försäljningspersonal tillgänglig för att förklara hur produkten som värmer tobaken fungerar.

Sök på Politism.se