Stäng
Pressrelease från Tulip
maj 22, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Ökad skärmtid leder till färre familjemiddagar

Tulip Middagsrapporten Mobil

Tulip Middagsrapporten har kartlagt svenska familjers middagsvanor. Syftet var att undersöka måltidens betydelse och vad som konkurrerar med den viktiga stunden tillsammans. Sifo har ställt ett antal frågor till 1002 familjer – med en eller två föräldrar och hemmavarande barn under 18 år.

I Sifo-undersökningen som gjorts för Tulip Middagsrapporten ställdes frågan hur familjen upplever att deras middagsvanor har förändrats de senaste fem åren

En majoritet, 56 procent, svarade att man äter färre gemensamma middagar idag än jämfört med fem år sedan. Det är helt enkelt svårt att få till den gemensamma måltiden.

Skälen är flera, men närmare hälften, eller 46 procent, anser att det ökade skärmanvändandet med mobiler och plattor de senaste fem åren haft en negativ påverkan på familjemiddagarna.

– Middagen har en unik möjlighet att skapa samhörighet, ett tillfälle att kolla att familjen har det bra. Det finns inget mer relevant sätt att försäkra sig om familjens allmänna hälsotillstånd – middagen är en enkel men smart hälsoförsäkring, och därför är de här frågorna viktiga, säger Gabriella Lysell, marknadschef på Tulip Food Company Sverige.

Topp 5 – så har middagsvanorna ändrats de senaste fem åren:

  1. Äter färre gemensamma middagar idag, 56 %.
  2. Skärmanvändandet har ökat och har en mer negativ påverkan på gemensamma
    middagar idag, 46 %.
  3. Tycker att fritidsaktiviteter tar mer tid från middagsätandet idag, 45 %.
  4. Bjuder mer sällan in egna eller barnens vänner till middag, 40 %.
  5. Har mindre tid nuförtiden för gemensamma middagar, 39 %.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se