Stäng
Pressrelease från Travellink
maj 22, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Norrland i topp bland populära svenska destinationer

Natur norr

I listan över länder som ökar mest bland europeiska resenärer, kvalar Finland in på topp med en ökning på hela 40 procent i fjol jämfört med året innan. Norge ökade med 19 procent, Danmark med 15 och Sverige med 10 procent. Bara Ryssland, med en ökning på 51 procent, hamnar högre. 

På 10 i topp-listan över vilka svenska städer som ökar mest, återfinns inte mindre än fem norrländska städer: Kiruna, Luleå, Umeå, Östersund och Skellefteå.

       Vi kan se att intresset för de nordiska länderna ökar bland europeiska resenärer. En anledning kan vara den vackra naturen, speciellt norr ut. Långa sommarkvällar och magiska vyer lockar, säger Bettina Lemeßier, PR-ansvarig för Travellink i Norden

Men det är inte bara de norra delarna och dess natur som lockar resenärer, även den danska ”hygge”-livsstilen är något som uppskattas av turisterna. Med häftig design, cykelvänliga gator och trendig mat blir Danmark ett alltmer populärt resmål. 

        Den trendiga ”hygge” livsstilen i Danmark växer sig allt starkare och betyder att man lever bekvämt, mysigt och känner ett välbefinnande. Och trenden stannar inte bara bland de bofasta utan lockar även semesterfirare, säger Bettina Lemeßier.

De 10 svenska städerna som ökat mest bland turister senaste året

Stockholm 
Göteborg 
Kiruna 
Luleå 
Umeå 
Malmö 
Visby 
Östersund 
Jönköping 
Skellefteå 


*European Traveller Insights Report 2018

Rapporten är framtagen av eDreams ODIGEO, Europas största onlineresebyrå, där Travellink ingår. Rapporten grundar på bokningsstatistik från eDreams ODIGEO och alla deras dotterbolag för bokningar under 2018 med avresa 2019 jämfört med bokningar under 2017 med avresa 2018.

Ta del av rapporten https://www.edreamsodigeo.com/wp-content/uploads/sites/19/2019/01/UK_European-Traveller-InsightsReport-2018.pdf


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Åsa Frykberg, presskontakt, More PR, 070-758 16 22, asa.frykberg@morepr.se
Emma Birgersson, presskontakt, More PR, 073-736 23 14, emma.birgersson@morepr.se


Om Travellink
Travellink är en av Nordens ledande onlineresebyråer med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. För 17 år sedan var vi pionjärer på resor online. Idag är vi marknadsledande och en del av Europas största onlineresegrupp eDreams ODIGEO, representerat i 46 länder. Travellink har marknadens snabbaste och kraftfullaste bokningsfunktion med störst utbud av flyg, hotell, hyrbilar och kombinationer av flyg och hotell. I utbudet finns 610 flygbolag, över 2,1 miljoner hotell och 40 000 destinationer över hela världen. Alltid till bästa möjliga pris, högsta kvalitet och bästa service.

Om eDreams ODIGEO
eDreams ODIGEO är en av världens största onlineresebyårer och en av de största europeiska e-handelsbolagen. Under de ledande onlineresebyårerna eDreams, GO Voyages, Opodo, Travellink, och metasökmotorn Liligo ges de bästa erbjudandena inom reguljära flyg, lågprisflygbolag, hotell, hyrbilar, dynamiska paket, semesterpaket och reseförsäkringar för att göra resandet smidigare, mer lättillgängligt och ett mervärde för mer än 18,5 miljoner resenärer i 43 länder. eDreams ODIGEO är listat på spanska börsmarknaden.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se