Stäng
Pressrelease från Blockhomes AB
januari 9, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

ihomes ska ge gatubarnen tak över huvudet

Peter med en frldrals pojke strax efter kriget

Peter Rinaldo på plats med ett av de föräldralösa barnen.

Då Burundis historia kantas av såväl krig som folkmord har landet idag många gatubarn som förlorat sin familj och inte har tak över huvudet. För att underlätta för dessa barn har Blockhomes inkluderat delprojektet ihomes. Det innebär att par som bor i området och blivit försedda med elektricitet och internet ska kunna ta emot dessa gatubarn och ge dem ett permanent boende och därmed även en ny familj.

Det blir som en slags adoption. Att dela med sig på det här sättet är någonting som traditionellt finns rotat hos det Burundiska folket. Intresset att hjälpa till på detta sätt finns alltså, men tidigare har bristen på ekonomiska resurser gjort att få gatubarn har fått den här hjälpen. Det vill vi ändra på, säger Peter Rinaldo som utvecklar projektet.

Samarbetet med Burundi har utvecklats under flera år och nu i somras var projektet klart för finansiering. Då blev Rinaldo rekommenderad att samarbeta med Blockhomes. När de kom in i projektet har projektet fått luft under vingarna och satt fart ordentligt.

 Nu är det klart för prospektering av de områden vi fått oss tilldelade av energiministeriet i Bujumbura och med ihomes är jag säker på att elektrifieringsprocessen kommer att bli både stabil och lyckad, och även uppskattad rent mänskligt. ihomes initierades av Blockhomes och då jag arbetat och levt flera år med gatubarn i området blev jag naturligtvis eld och lågor.

Den 14 januari reser Peter Rinaldo till Burundi för att förbereda sjösättningen av projektet som såväl ska ge Burundi elförsörjning som hjälpa landets gatubarn till ett tryggt boende.

 1900-talets blinda tillväxtekonomi är passé. Nu ställer den yngre generationen investerare istället stora krav på investeringens hållbarhet och framtidstänk, avslutar Peter.

ihomes logo

Sök på Politism.se