Stäng
Pressrelease från I-Tech
maj 22, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

I-Tech AB förstärker laguppställningen genom rekrytering av välmeriterad Teknisk direktör

I-Tech AB, bioteknikföretaget bakom den unika marina antifouling substansen Selektope®, har utsett Dr. Markus Hoffmann till rollen som Teknisk direktör. I den nyskapade befattningen kommer Hoffmann att spela en central roll i I-Techs kommersiella processer samt bolagets interna och externa produktutvecklingsarbete. Sammantaget syftar rollen till att påskynda och utöka bolagets aktivitet inom den globala marina färg industrin och öka bolagets förutsättningar att identifiera nya intäktsströmmar från användningen av Selektope®.

Hoffmann kommer till I-Tech efter stora framgångar inom olika positioner på Hempel och BASF. Under sina åtta år på Hempel har han tjänstgjort på rollen som Subject Matter Expert Antifouling Coatings Research and Development samt även som R&D chef för Hempels Globala Center of Excellence, Antifouilings i Barcelona. Tidigare i sin karriär höll Hoffmann posten som Team Manager Central R & D i BASF. Hans akademiska kvalifikationer inkluderar en doktorsexamen i organisk kemi från JMU i Würzburg.

Med sin stora erfarenhet inom coating-industrin och tillhörande utvecklings och innovationsprocesser har Hoffmann varit delaktig i utformningen av nya koncept och bidragit starkt till att ta dessa från idé till produkt, inte minst inom segmentet marina antifouling produkter. Dessa erfarenheter i kombination med Markus breda nätverk som spänner över stora delar av värdekedjan adderar stor nytta till I-Tech.

”Jag är väldigt glad över att en viktig industrispelare som Markus har anslutit sig till I-Tech i rollen som Teknisk direktör”, säger Philip Chaabane, VD, I-Tech AB. ”Markus breda erfarenhet av produktutveckling inom antifouling, hans förankring i branschen och akademiska bakgrund inom organisk kemi, gör honom till ett perfekt tillskott till vårt växande team av talang och entreprenörskap”.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Philip Chaabane, VD
M: 073-910 37 08
E: philip.chaabane@i-tech.se

Om Selektope®

Genom Selektope® introduceras för första gången en farmakologisk metod i bekämpandet av hård påväxt. Genom att tillfälligt stimulera oktopamin receptorn, aktiveras havstulpanlarvens simreflex och hålls därigenom borta från skrovet. Denna banbrytande upptäckt innebär en oöverträffad motståndskraft vid väldigt låga koncentrationer och inom gränserna för en rigorös riskutvärdering. Selektope® är en organisk, icke-metallisk, substans med bevisad verkningsgrad vid en koncentration om 0,1 viktprocent. www.selektope.com.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se