Stäng
Pressrelease från Sectra
april 17, 2018
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

EU godkänner Sectras krypterade smartphone för säkerhetsklassad information

EU godkänner Sectras krypterade smartphone för säkerhetsklassad information

Säkerhetsnivån RESTRICTED är en klassificering som används för information som, om den skulle hamna i orätta händer, skulle kunna innebära ett hot mot rikets säkerhet.

– RESTRICTED-godkännandet från EU bekräftar att lösningen motstår avlyssnings- eller intrångsattacker från resursstarka parter såsom främmande makt eller organiserad brottslighet. I en omgivning där säkerhetshot mot smartphones ständigt ökar är kraven på kommunikationssäkerhet höga. Vi har utvecklat en lösning som lever upp till dessa krav och utgör en av de säkraste smartphonelösningarna som finns att tillgå idag, säger Simo Pykälistö, vd på Sectra Communications.

Sectra Tiger/R är utvecklad av Sectra under ledning av den nederländska säkerhetsmyndigheten (NL-NCSA). Lösningen är sedan tidigare godkänd av såväl NL-NCSA som av NATO för nivån RESTRICTED. Godkännandena från EU, NATO samt den nederländska och andra nationella säkerhetsmyndigheter gör det möjligt för en stor grupp användare som inte tidigare kunnat använda smartphones av säkerhetsskäl, att utnyttja den senaste tekniken.

Sectra Tiger/R är byggd på Samsung Knox. Den förhöjda plattformssäkerheten, som, tillsammans med Sectras krypteringsteknologi, möjliggör godkännandet på RESTRICTED-nivå, är resultatet av ett strategiskt samarbete mellan Sectra och Samsung. Lösningen är därför tillgänglig på de senaste modellerna av smartphones och surfplattor utan behov av anpassning.

– Säkerhet är högsta prioritet när myndigheter väljer mobil teknologi. Vi har samarbetat med Sectra för att ytterligare förstärka vårt säkerhetsramverk och därmed skapa en unik och anpassad plattform som skyddar en myndighets allra känsligaste information, säger Neil Barclay vid Samsung Europe.

Om Sectra Tiger/R
Sectra Tiger/R kan fås på både surfplatta och telefon och ger användaren ett effektivt och säkert arbetsverktyg. Vid sidan av krypterat tal och meddelanden på RESTRICTED-nivå, kan epost, kalender och andra interna applikationer tryggt användas för oklassad, känslig information, då trafiken skyddas av Sectras mobilanpassade VPN.

Sectra Tiger/R ger full flexibilitet till användarorganisationen att anpassa policies för enheternas användning för att balansera skyddsbehov och användarkrav. Dessutom kan Sectra Tiger/R användas för samtal till Sectras Tigerlösningar som är godkända på den ännu högre säkerhetsnivån SECRET. En sådan helhetslösning för säker mobil kommunikation är Sectra den enda leverantören som kan erbjuda.

Läs mer och se en video om hur myndigheter kan skydda sin kommunikation med Sectra Tiger/R

Sök på Politism.se