Stäng
Pressrelease från Pharmacolog
januari 17, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

DrugLog® installeras på Sant Pau i Barcelona

Pau 3

Pharmacolog har under 2018 utvecklat DrugLog® systemet för att kunna fungera i en integrerad miljö. Att automatiskt kunna läsa in information om läkemedel och koncentration från mjukvarusystem för hantering av ordinationerna underlättar avsevärt för personalen. Arbetsprocessen blir smidigare och snabbare. Integrationen har utvecklats genom ett samarbete mellan B. Braun S/A, IMF S/A och Pharmacolog. IMF är den dominerande leverantören av mjukvara för hantering av cytostatika ordinationer på den spanska marknaden. B. Braun har levererat infusionspumpar och slang-set till St Pau och samarbetar med IMF i Spanien och Latinamerika. Systemet kommer att utvärderas klinisk under 2019.

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Barcelona är ett av Europas äldsta sjukhus och ett av de ledande forskningssjukhusen i Spanien. Samarbetet sker med sjukhusets apotek som ligger långt framme inom forskning om läkemedelshantering.

Mats Högberg, VD kommenterar: ”Jag är otroligt glad över att vi i dagarna för första gången framgångsrikt installerat DrugLog® i en integrerad miljö. Enkelt och smidigt arbetsflöde är väldigt viktigt i modern sjukvård och vårt utvecklingsteam har arbetat intensivt för att möjliggöra för DrugLog® att kommunicera med journalsystem och system för ordination av läkemedel.  DrugLog blir nu en helt integrerad komponent i ett övergripande system för hantering av cellgifter, från ordination till infusion, där DrugLog® gör det möjligt att för första gången att verkligen verifiera att den beredda lösningen är korrekt. Detta kommer att ha en positiv effekt på efterfrågan på DrugLog® inom segmentet cellgifter och vi arbetar aktivt med att integrera DrugLog emot ytterligare liknande mjukvarusystem.”

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se