Stäng
Pressrelease från Dicot AB (publ)
maj 27, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Dicot tecknar forskningsavtal med forskare på Madagaskar

Dr. Razafimahefa har tidigare samarbetat med Dicots grundare och forskningsansvarige, professor Jarl Wikberg, kring medicinalväxter på Madagaskar och det är nu mycket glädjande att Dicot kan återuppta det tidigare mycket fruktsamma samarbetet med Dr. Razafimahefa, säger Dicots vd Göran Beijer. 

– Ursprunget till LibiguinTM är forskning på Uppsala universitet driven av professor Jarl Wikberg rörande roten från ett träd på Madagaskar, som där har folkmedicinsk användning för att behandla sviktande sexuell förmåga. När vi isolerade och strukturbestämde LibiguinTM fann vi att substansen på ett nästan identiskt sätt, och i förvånansvärt låga doser, reproducerade effekten på försöksdjur för vad som rapporterats kring den folkmedicinska användningen av roten; effekter som indikerar potentialen att använda LibiguinTM för behandling av både erektionssvikt och för tidig utlösning, säger professor Jarl Wikberg. 

– Vi har vissa teorier kring hur LibiguinTM utövar sin verkan och samarbetet med Dr. Razafimahefa är ett led i vår forskning att fördjupa förståelsen för hur substansen utövar sina mycket kraftfulla effekter. Samarbetet pågår redan för fullt och det är mycket roligt att nu återuppta samarbetet med en så kompetent forskare som Dr. Razafimahefa, avslutar professor Jarl Wikberg.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se