Stäng
Pressrelease från Katrineholms Kommun
maj 24, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Deltagare i MIKA tar klivet mot eget företag – premiär på Pride

latifa alaa mika projektet

Latifa och Alaa är två av deltagarna i projektet MIKA – mat och integration i Katrineholm – som drivs av Katrineholms kommun med stöd från Europeiska Socialfonden. De har under det senaste året haft praktik i kommunens kök varvat med kurser i svenska språket. För Latifa och Alaa som länge stått långt från arbetsmarknaden förändrade MIKA-projektet deras liv. Nu har de tillsammans tagit beslutet att prova hur det skulle vara med en egen verksamhet, med fokus på mat och kultur.

– Vi är väldigt glada och det ska bli så roligt, säger Latifa och Alaa som kommer att servera mat under Pride i Katrineholm. För Latifa och Alaa är det självklart att vara med på Pride och stå för allas rätt till lika rättigheter och bemötande oavsett vem än är.

– Samtidigt en fantastisk möjlighet för oss att få prova detta med mat och kultur i egen regi på pridefestivalen, säger Latifa och Alaa.

– Från projektets sida är vi väldigt stolta över Latifa och Alaa som vågar ta det här klivet, det är otroligt häftigt! Vi ser detta som en viktig milstolpe för Latifa och Alaa, men också som en viktig måluppfyllelse för projektet, säger Kerstin Thuresson som är projektledare för MIKA vid Katrineholms kommun och fortsätter:

– Syftet med projektet är att ge personer som står långt från arbetsmarknaden med bland annat begränsade språkresurser en möjlighet till arbete, ett nytt yrke eller motivationen att börja studera till ett nytt yrke. Praktiken varvas med språkkurser i svenska. Kan vi ge deltagarna en möjlighet att skapa sitt eget liv och ha egenförsörjning, ja, då har vi lyckats. Därför är det så spännande att se den resa som Latifa och Alaa nu ger sig in på, avslutar Kerstin.

MIKA-projektet:
MIKA (Mat och Integration i Katrineholm) är ett samverkansprojekt mellan lokalt näringsliv och Katrineholms kommun med stöd av Europeiska Socialfonden. Projektet startade första juni 2018 och slutar 30 november 2020. Syftet med projektet är att skapa möjligheter för individer att utvecklas, få värdefull arbetslivserfarenhet från svenska näringar med koppling till mat samt möjlighet till självförsörjning. Projektet vänder sig till personer som står långt ifrån arbetsmarknaden med begränsade språkresurser. Läs mer på katrineholm.se/mika

Kontakt:
Kerstin Thuresson, projektledare MIKA 0150-571 27
Latifa och Alaa kan ni träffa under pride på lördag 25 maj i Katrineholm mellan klockan 14.30-18.00 i stadsparken.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se