Stäng
Pressrelease från JobAgent i Skandinavien
augusti 19, 2019
Detta inneråll är sponsrat och kommer från

Björn Elowson tillträder som VD för HR-techbolaget JobAgent

– Det känns väldigt spännande att äntligen få komma igång. JobAgent har för avsikt att ta tillvara på den teknik vi har idag och skapa en revolutionerande matchningstjänst. Vår vision är att utveckla och tillgängliggöra potential och det behövs verkligen.

Idag har vi stora matchningsproblem på arbetsmarknaden, det leder till exkludering, stor psykisk ohälsa och ett samhälle där bara vissa får chansen att få använda sin potential. Forskning visar gång på gång att ditt namn är oerhört viktigt för att ens få komma på intervju och vi vet också att dubbelt så många människor som bytte jobb, ville byta men vågar inte – det är ett uppenbart samhällsproblem.
Vi börjar därför med att skapa en delningstjänst där människor kan annonsera ut sig själva tillsammans med en riktigt smart AI-motor som gör matchningen åt dig.
Just nu har vi redan fem utvecklare som jobbar heltid med att skapa vår plattform tillsammans med oerhört kunniga ägare och en fantastisk advisory board. Nu är målet att ha en betaversion redo inom mindre än 5 månader säger han.

Bakom JobAgent står bland andra entreprenören Mats Wernheim (grundare SaaS-bolaget ZeroLime & bemanningsföretaget Mayday), techgurun Fredrik Niemelä (tidigare Product Development Director på Spotify), Carl Magnus Helin (VD & grundare TalentQ) samt Mikael Karlsson (grundare av Brofund Group & Military Work).

”Som en av de största ägarna för JobAgent är jag mycket nöjd med att Björn blir VD och partner i bolaget. Hans engagemang i vår vision att utveckla och tillgängliggöra potential på den globala arbetsmarknaden kommer behövas eftersom vi vänder upp och ned på hela dagens marknad. En arbetsmarknad i förändring som blir allt mer global kräver nya lösningar som är gränsöverskridande, fördomsfria, transparanta och, framförallt, stimulerar utveckling. Björn är helt enkelt rätt människa på rätt plats” säger Mikael Karlsson.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se