Stäng
augusti 28, 2013
Eric Rosén, chefredaktör

Pressmeddelande

 

Politism läggs vilande

Vänstersajten Politism läggs vilande från 1 oktober i år.

Sajten grundades 2013 och publicerade sin första text den 27 augusti samma år. Unga läsare mellan 18 och 35 har varit den viktigaste målgruppen. Ägare är SchibstedKommunal och LO.
– Politism har utvecklats till Sveriges största vänstersajt med en trafik på runt 250 000 besökare i veckan. Redaktionen har genomgående nått uppsatta trafikmål. Trots detta har det inte varit möjligt att nå lönsamhet utifrån hur annonsmarknaden ser ut, säger Anders Lindberg, styrelseordförande i Politism.

Politism kommer nu att läggas vilande och bolaget överlåts från och med 1 oktober till LO, som har en idé om att Politism kan leva vidare via LO Mediehus.
– Att ha fått jobba med Politism i mer än fem år har varit fantastiskt. Det är det roligaste jag gjort hittills i mitt yrkesliv. Tack vare mina redaktörskollegor och våra fantastiska skribenter har vi varit ständigt närvarande i både det partipolitiska och det allmänpolitiska samtalet, säger Eric Rosén, chefredaktör och ansvarig utgivare för Politism.

– Politism har haft de bästa läsarna jag kan tänka mig. Med höga förväntningar på att vi är snabba, begripliga och lyhörda. Med krav på att vi förklarar de begrepp vi använder i texterna, vare sig det är ”kollektivavtal” eller ”samtyckeskultur”. Den återkopplingen kommer jag att sakna, eftersom det tvingar en att bli en bättre och mer tillgänglig skribent, säger Eric Rosén.

Sök på Politism.se