Stäng
februari 7, 2017
Fredrik Olsson, Pitchare

S&M

 • Det är inte utan att jag blir bekymrad när jag läser både socialdemokratiska ledare och borgare som Mikael Odenberg och Sven Otto Littorin berätta för oss att S och M bör sätta sig i regering tillsammans. Att ingen annan till synes reagerar på det här gör mig bekymrad. Här kommer några starka skäl till varför det är fullkomligt idiotiskt.

  1. Den mest lysande och tydliga konflikten i svensk politik kommer att raderas ut totalt. Socialdemokraterna kommer att hamna på kant med fackliga organisationer och tappa sin trovärdighet och epitetet som det självklara arbetarpartiet. Det vore att överge sin ideologiska övertygelse och abdikera från tronen som partiet som hatar klassklyftorna.

  2. Vi har alla uppmärksammat SD's framgångar, som nu faktiskt både har ebbat ut rejält och börjat vända emot dem. Alla har härlett delar av det missnöjesröstandet till att handla om hatet mot borgerligheten, klassklyftorna och orättvisorna. Att Socialdemokraterna då skulle sätta sig i knät på borgerligheten genom att bjuda in Moderaterna till samkväm i form av regeringsbildning är fullständigt debilt i mina ögon.

  3. Moderaterna hänger i repet just nu. Partiet har under ledning av Anna Kinberg-Batra gått från att vara ett skattesänkarparti med en förkärlek för kapitalet, till att bli ett "auktoritärt" missnöjesparti. Varför? Ja därför att man har spelat ut hela sin kortlek nu och det enda som återstod var ett högst ogenomtänkt beslut att sträcka ut handen till ett fascistiskt och rasistiskt parti som Sverigedemokraterna. Moderaterna är på väg att splittras totalt. Man blöder väljare både åt höger, mitten och vänster. Att man inte ens en vecka senare hör röster som tycker att man ska bilda regering med oss, är ett bevis på att man insett sitt gigantiska misstag och att man inte är att lita på överhuvudtaget.

  Vad ska vi göra då? Jag tycker att det går jävligt bra för Sverige. Det tycker omvärlden också. Forbes säger att Sverige är det bästa landet i världen att starta företag i. Arbetslösheten sjunker, både bland den svenska och invandrade populationen. Ekonomin är urstark och vi investerar i bostäder som aldrig förr. WHO rankar oss som nummer tre i världen.

  Så lägg tankarna på sadomasochism(S+M) åt sidan, vi tycker om socialdemokratin betydligt mer än så.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se