Stäng
augusti 22, 2017
Fredrik Olsson, Pitchare

Polarisering

  • Jag har funderat lite runt modeordet "Polarisering". Ett ord som kommit att symbolisera arrogans och ovilja mellan politiska parter att samtala. När man tittar på ordets innebörd kan man utläsa "förstärkning och understrykning av olikheter". En betydligt rimligare innebörd, eftersom den faktiskt stämmer.

    På Medborgarplatsen under den gångna helgen, utspelade sig ett sorgset och vämjeligt spektakel. Ett femtiotal människor viftandes med svenska flaggor skulle protestera mot ett fredligt gäng som innehöll hundratals sittstrejkande Afghaner plus en hel del andra människor. Det slutade med slagord, obeskrivliga kränkningar, dödsönskningar och renodlad rasism från gänget med flaggorna. De möttes av allsång, hjärtan och den andra kinden. Det var en skam på torra land. Ett bevis på att integration inte har någonting med medborgarskap eller födelseplats att göra.

    Jag har på Sociala medier många gånger påpekat att polarisering kanske är nyttigt för samhället ibland? Detta har då mött ett visst motstånd både från höger och vänster. "Det är inte bra för samtalsklimatet", säger dom. Men det kanske inte är så att vi kan eller ska samtala med människor som hatar, vräker ur sig rasistiska glåpord till invandrare och konstant terroriststämplar samtliga Muslimer?

    Jag vet inte vad ni känner, men den "debatten" har för längesen nått vägs ände för mig. Nu blockerar jag dom, vänder ryggen till och begränsar deras inflytande på mina plattformar. Det är inte respektlöst att göra så, tvärtom. Jag låter dem vältra sig i sin egen skit. För vi är olika och den möjligheten tänker inte jag ta ifrån dem.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se