Stäng
januari 18, 2018
Fredrik Olsson, Pitchare

Pojken och vargen

 • Svaret på den upplevda otryggheten som människor beskriver tror jag finns att hitta i sagan om ”Pojken och vargen”.

  Människor har ropat och skrikit så mycket och länge nu att ingen orkar lyssna längre. Inte nog med det. Vi ska dessutom bli lika upprörda för en vit skåpbil med utländsk registreringsskylt, som att vi har en mörk eller en manlig lucia och att det smäller i Rosengård.

  Brunhögern. Det vill säga olika enskilda politiska företrädare i olika allianspartier, SD, diverse opinionsbildare och rasistiska troll har helt på egen hand skapat denna inflation i alarmism. Människor blir lika upprörda om någon (för dem själva) helt okänd person får ett inbrott i garaget 50 mil från deras egen bostad, som om SÄPO jagar en misstänkt IS-sympatisör eller om deras granne klipper gräset före kl 09.00 en lördagmorgon.

  Hur orkar ni gå runt och vara upprörda över allt mellan himmel och jord hela dagarna? Hur fan orkar ni!? Den minsta motgång, minsta lilla fartgupp och plötsligt är hela världen emot just dig. Allt kretsar inte runt dig när du läser nyheterna om vad som hänt runt om i världen.

  Det är inte ens ditt eget garage som fått ett inbrott. Du har ingen aning om hur den kommunen, eller polisen, eller hens grannar hanterar eller agerar mot stölder. Du har inte ens någon aning om vad som har hänt utan reagerar impulsivt med ryggraden på tio rader brödtext och en bild på två öppna garagedörrar, som någon för dig helt okänd människa la ut i en grupp på Facebook.

  Jag måste kontakta en psykolog snart. Jag har så många frågor om varför människor inte informerar sig, tänker efter, samlar sig och sorterar ut innan de reagerar.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se