Stäng
augusti 15, 2017
Fredrik Olsson, Pitchare

Charlottesville

  • Jag är orolig för utvecklingen i USA. Det oerhört svaga, splittrade och obegåvade ledarskapet i landet, i kombination med de fascistiska och nazistiska åsikterna, vapenlagarna och annan märklig lagstiftning gör att landet kan vara på väg mot ett potentiellt inbördeskrig.

    I Sverige har vi också en militant nazism. Vi ser också fascistiska åsikter med oerhört grova påhopp på politiker, journalister och inte sällan helt vanliga privatpersoner. Detta av människor som hävdar sig stå för det öppna och demokratiska Sverige. Det är både allvarligt och obehagligt.

    I det här ryms också misstänkliggöranden, lögner, falsk ryktesspridning och förtal av människor som ofta är helt oskyldiga. Det skapas en mob. Sen kommer facklorna fram. En bil kör in i en folkmassa och plötsligt har vi ett Charlottesville på vår egen mark. Ett högerextremistiskt terrordåd. Det har redan hänt, i Malmö.

    Vänner, jag ber er, blunda inte för utvecklingen. Vifta inte bort högerextremismen med "det gäller inte mig, för att jag är jag". Bemöt den när ni ser den. Men vad ni än gör, bagatellisera den inte för då gör ni både er själva och alla andra en otjänst. Det har historien redan bevisat för oss.

Sök på Politism.se