Stäng
blog-header
november 25, 2013
Nanna Johansson, bloggare
Foto: Foto: Politikerveckan (Flickr) och montage

Tjejfascismen

Häromdagen kunde vi läsa att bara 22 procent av Sverigedemokraternas väljare är kvinnor.

Det är ju rätt lite (källa: min miniräknare). För att partiet ska kunna ta över krävs alltså en akut tillströmning av tjajjor. Men hur ska man få kvinnor intresserade av ett parti som SD?

Tja, de flesta skulle nog säga att det mest effektiva vore att slopa Ja till livet-retoriken och det här med att aldrig prata om kvinnor som något annat än offer för gruppvåldtäkter (utförda av män med mörka pigment), för att inte tala om ovanan att klassa en stor andel svenska kvinnor som icke-svenskar.

Men det vore ju att ändra på hela ideologin – lite som att be en häst sluta gnägga eller en koala att sluta äta eukalyptus på ett mkt näpet vis. Nej, SD:s enda chans är att jobba mer med IMAGE än IDEOLOGI. De måste SÄLJA IN SIG som ett parti för kvinnor. Och några som är riktigt bra på det här med att sälja in saker, det är ju marknaden.

Så, hur skulle marknadens reklamnissar och -nissor göra för att locka kvinnor till ett fascistiskt parti? Jo, de skulle förstås uppfinna …

tjejfascism

Det lite mer pastelliga sättet att hata andra folkgrupper, religioner och ideologier!

Till att börja med skulle SD kunna lära sig en del av de som namnger rakhyvlar och läppstift avsedda för kvinnor. Varför inte låta förkortningen SD utläsas ”Silky Dream”, ”Summertime Delight” eller rentav det fantasieggande ”Sunset Desire”?

Vi kvinnor är ju tokiga i såna namn (källa: reklam)!

sd_liten

Det skulle inte heller skada med en lite hunkigare partiledning. Ta några sexiga shots på Jimmie, vetja, eller ännu bättre: förvandla hela partitoppen till ett enda stort Ladies Night!
ladieSDnight2
Men varför stanna där? Jag ser SD:s blåsippa på olika former av tjejmerchandise (nagellack, läppglans, tamponger)!

Jag ser en reklamfilm med snygga tjejfascistiska kvinnor som äter sillamacka på ett sensuellt och lite syndigt vis, för att sedan plocka upp tjejjärnrör (av modell mindre, för att passa kvinnors små händer) och utföra ett tjejhatbrott (där blodet inte är rött – utan fräscht ljusblått)!

Jag ser en total makeover av partiorganet SD-kuriren!

sd_kuriren

Ja, ni hör ju vad mycket som kan göras för att SD ska bli partiet på alla kvinnors läppar. Med marknadens välbeprövade metoder kan det aldrig gå fel.

Lycka till, Sweetwater Dewdrop!

Om bloggen

Nanna Johansson jobbar som serietecknare. Hon är även krönikör, har lånat ut sin röst till bland annat Tankesmedjan i P3 och skrivit skämt för olika TV-program. Nannas serier finns att köpa eller låna i bokform och heter då: "Välkommen till din psykos", "Mig blir du snart kär i", "Fulheten" och "Hur man botar en feminist".

Sök på Politism.se