Stäng

Sponsrat innehåll

augusti 8, 2015
Politism, redaktion

Utbränd personal är inte ett rimligt pris för god omsorg

De som jobbar i välfärden hinner inte med sina arbetsuppgifter. Så enkelt är det. Tiden räcker inte till. Det handlar inte om att de måste bli mer effektiva eller att de måste klara av en högre arbetsbelastning. Den enda lösningen är att ge dem fler arbetskamrater. Allt annat är otillräckligt. Välfärdsarbetarna, som oftast är kvinnor, blir sjuka av de villkor de arbetar under.

Arbetsmiljöverkets rapport om arbetsskadorna under 2014 visar att hög arbetsbelastning och psykosociala problem på jobbet är de vanligaste orsakerna till anmäld arbetssjukdom bland kvinnor.

För den som är feminist, fler dagar om året än den 8 mars, är det här helt avgörande frågor. Även om de inte får det utrymme de förtjänar i den offentliga debatten.

Det blir inte heller bättre – det blir värre: Anmälningar som beror på hög arbetsbelastning och psykosociala problem har ökat med 70 procent (!) sedan 2010.

I vardagen märks det genom att väldigt många av Kommunals medlemmar inom äldreomsorgen alltid är jäktade och stressade. De hoppar över lunchraster och hinner inte gå på toaletten. Bemanningen är så låg att personalen oroar sig för att de äldre ska få vad de behöver. Forskarna kallar det samvetsstress.

Få kan sätta sig in i hur tungt en undersköterskas arbete är. Både fysiskt och mentalt. Därför lät Kommunal en personlig tränare från Friskis och Svettis observera några undersköterskor en arbetsdag. Fler hundra undersköterskor hjälpte också till genom att dokumentera en vanlig dag på jobbet. Resultatet är att vi har komprimerat ett arbetspass på 8 timmar till ett explosivt träningspass på 16 minuter. Nu kan arbetsgivare, politiker och andra kan prova på hur tufft en undersköterskas arbete faktiskt är.

Makthavarna vet att befolkningen lever allt längre och får större vårdbehov. Men politikerna och arbetsgivarna har inte frågat sig vilken bemanning som behövs för att klara äldreomsorgen – utan tvärtom hur de kan spara in på personalen. Hur tänker de att det ska gå ihop?

Välfärdsarbetarna sliter trots lunginflammation, feber eller hjärtbesvär – för sina arbetskamraters skull eller på grund av ekonomisk otrygghet.

Så här kan vi inte ha det i Sverige. Bemanningen måste vara tillräcklig och proffsig. Det är den inte i dag. I regeringens vårbudget finns pengar till mer personal i äldreomsorgen, som kan innebära 5 000 nya undersköterskor. Det är en bra början men det räcker inte. Kommunal kräver att 30 000 undersköterskor utbildas och anställs i äldreomsorgen.

Sverige måste vara ett land som klarar att ge äldre god omsorg utan att bränna ut personalen.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se