Stäng
blog-header
oktober 15, 2015
Mohammed Ryback, bloggare

Vintern är nära – hjälp de syriska flyktingarna i Libanon

Tanken började egentligen redan den 7 januari tidigare i år.

Det var i sociala medier det spreds om den tioåriga Heba Abdul-Ghani som frusit ihjäl i ett flyktingläger under en snöstorm i de libanesiska bergen.

Vintern är nära och de syriska flyktingars situation i Libanon börjar bli ohållbar och alldeles för stort för ett litet land att hantera. Libanon, som till ytan är ungefär lika stort som en tredjedel av Skåne har tagit emot mellan 1,5 -2 miljoner syriska flyktingar.

Vi är några styrelsemedlemmar ur Revolution Poetry som tillsammans bestämde att vi skulle resa ner till Libanon. Revolution Poetry är en kulturrörelse vars verksamhet utgår från separatism ur ett feministiskt och stärkande perspektiv.
Vi arbetar med att höja röster och sprida berättelser från orten och/eller människor som rasifieras.

Vi jobbar med det vi har och det vi har är ord.
Så vi startade instagramkampanjen #PoesiFörSolidaritet där vi varje dag fram till resan den 23 oktober bjuder på 15 sekunder av grym poesi från några av Sveriges bästa poeter och artister.
Samtidigt som vi uppmanar tittaren att swisha pengar till 0722515003.

Man kommer kunna följa hela vår resa genom vår instakonto @revpoetry eller vår facebooksida Revolution Poetry, från insamlingen (genom dikterna) till överlämningen av pengarna.

Alla pengar kommer oavkortat gå till aktivistgruppen Lebanese for refugees

Sök på Politism.se