Stäng
blog-header
april 16, 2018
Mohammed Ryback, bloggare
Nordiska motståndsrörelsen, vid en demonstration i Jönköping. Foto: TT

Vi tar fortfarande inte hotet från NMR på allvar

Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) försöker rekrytera svenska ungdomar i Ludvika, berättar DN i ett reportage.

Det är skrämmande läsning.

NMR är en grupp som Säpo anser har förmåga att utföra terrordåd. Medlemmarna har dömts för brott som hets mot folkgrupp, våldsamt upplopp och misshandel. De är nära förbundna till tre nazister som har kopplats till bombdåd.

Att de får stå utanför en svensk högstadieskola och rekrytera svenska ungdomar är oroande. De tillåts alltså stå där med banderoller – och uppmana till raskrig, att ”slå tillbaka”.

Det som är mest slående är samhällets naivitet kring NMR. Man tar dem fortfarande inte på fullt allvar utan verkar se dem som en liten grupp som bara försöker skrika lite och dra till sig uppmärksamhet.

Förra veckan skrev jag om SD:s ordförande i Växjö och hans filmklipp som sprids på sociala medier, när han var med i gruppen ”The Northern Brothers”. Detta filmklipp togs emot med ro. Man garvar bara åt det trots att SD:s ordförande mer eller mindre uppmanar till raskrig, och säger att de ska ta tillbaka Norden innan kollapsen. Bara för att han, eller NMR, låter löjliga så rycker många på axlarna.

Det är precis samma naivitet i båda fallen.

Jag är rädd att det kommer att slå tillbaka mot oss när vi minst anar det. För nu kan NMR fortfarande jobba ganska ostört och rekrytera ungdomar. Samhället ser inte på allvar varningstecknen.

Vi tar inte till oss vad de faktiskt är kapabla till.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se