Stäng
blog-header
januari 11, 2018
Mohammed Ryback, bloggare
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vi ska inte behöva begrava ungdomar varje vecka

Något man alltför sällan får möta i medierna är föräldrarna som drabbats av dödsskjutningarna i orten. Oftast är det debattörer och politiker som vill ha fler övervakningskameror och hårdare straff, eller poliser som vill ha mer resurser för att bekämpa kriminalitet. Mer sällan är det föräldrarna som får komma till tals.

Efter två skjutningar i Rinkeby på drygt en vecka samlades många föräldrar till ett krismöte i Rinkeby. Abdimalik Osman som är ordförande för Rinkeby föräldraråd vill att politiker och poliser ger svar på hur föräldrarna själva kan arbeta för att förebygga våldet.

Syftet med krismötet är att visa att man inte accepterar våldet. Man vill visa att våldet inte någonsin får räknas som normalt och att det måste få ett stopp. Som Abdimalik Osman säger till Sveriges Radio: ”Vi kan inte begrava ungdomar varje vecka.”

Jag lider med alla de föräldrar som har mist sina barn i det meningslösa våldet. Och särskilt föräldrarna runt Järva, det område som skördat så många liv.

Det måste finnas en starkt uppbackning från allmänheten för Rinkebys föräldrar och Rinkeby Föräldraråd. De behöver all kärlek och allt stöd vi kan ge i dessa svåra tider.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se