Stäng
blog-header
oktober 5, 2017
Mohammed Ryback, bloggare
Ung i Sverige har demonstrerat dygnet runt i 55 dagar Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vi måste stötta Fatemeh och Amir i deras kamp

När de afghanska ungdomarna som protesterat dygnet runt i 55 dagar mot Sveriges utvisningar till Afghanistan kunde bli större idoler så blev dem det. Då blev de just det.

I samband med att Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige och Amir Nabizadeh, fotograf och aktiv i Ung i Sverige, åkte till antinazistdemonstrationen i Göteborg den 30 september tog de en selfie tillsammans med polisen i Göteborg.

SD-toppen Mattias Karlsson såg detta och gjorde som en Sverigedemokrat gör. Försökte patetiskt plocka billiga poänger och tog tillfället i akt att också sparka på en 17-åring och en 18-åring som hunnit med mer aktivism under sin korta tid i Sverige än vad Mattias gjort under hela sitt liv.

Han återpublicerade bilden och började påstå att Fatemeh, Amir och en tredje ungdom som också var på bilden var illegala terrorister och liknade dem vid Rahmat Akilov, terroristen som körde in i människor på Drottninggatan i våras.

Fatemeh och Amir kunde ha tystats ner av detta. Men det ligger inte i dessa ungdomars natur att vara tysta.

Mattias Karlsson har nu polisanmälts för förtal av Amir. Och Fatemeh skriver kaxigt på Twitter att Mattias kanske borde lära sig lite om moral av en 17-åring.

Och jag kan ingenting annat än att beundra dessa ungdomar. Hur de envist ger en röst till människor som annars inte får höras. Och hur de kontrar när de blir attackerade.

Hela Sveriges befolkning har någonting att lära sig av dessa unga människor. Och vi måste värna om dem och backa upp dem. Det är det minsta vi kan göra för att stötta dem i deras kamp för att Sverige ska bli ett mer demokratiskt land.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se