Stäng
blog-header
oktober 26, 2015
Mohammed Ryback, bloggare
En högerextremist försökte mörda Henriette Reker på grund av hennes positiva inställning till flyktingmottagande. Foto: Oliver Berg/AP/TT

Vi måste ha en gemensam plan mot extremhögern

Förra veckan avslöjade tysk polis att högerextremister planerade att attackera asylboenden med hjälp av ”mycket farliga sprängämnen”. Även politiker positiva till flyktingar är måltavlor. Tre personer har anhållits och ytterligare tio personer misstänks.

Och precis som Sverige har Tyskland problem med attacker och attentat mot flyktingboenden.

I förra veckan knivhöggs Kölns borgmästare Henriette Reker av en högerextremist. Reker överlevde men skadades allvarligt i attacken som genomfördes för att hon är flyktingvänlig i sin politik.

I Sverige har en högerextremist just mördat två personer och asylboenden sätts i brand hela tiden. Polisen har bestämt sig för att öka tillsynen vid asylboenden men frågan är om det räcker?

Trenden med en allt mer radikaliserad och våldsam högerextremism i flera europeiska länder borde skicka varningssignaler genom hela EU. När man möts för att komma överens i Europa för att komma överens kring flyktingfrågan borde man också göra en gemensam plan på hur man motarbetar den radikaliserade högerextremismen.

Det borde vara högt på dagordningen, men det känns verkligen som en fantasi långt från verkligheten med tanke på hur svårt det har varit för EU att komma överens i andra frågor eller att få dem att ta ansvar för flyktingkrisen.

I stället står EU förlamade. Oviljan att samarbeta lär leda till att fler dör.  Inte bara de som inte överlever flykten hit, utan också de som högerextremisterna runt om i Europa angriper.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se